• kovo
  • 2
  • 2024
  • Garbės konsulo V. Čekanausko atminimo popietė ir knygos pristatymas

    Šiemet kovo mėn. 7 d būtų švenčiamos žymaus visuomenės ir diplomatijos veikėjo, Lietuvos Respublikos generalinio konsulo Vytauto Čekanausko 95-osios gimimo metinės. Simboliška, kad būtent tą dieną VDU Valdo Adamkaus bibliotekoje vyks J. Skiriaus knygos „Garbės generalinis konsulas Vytautas Čekanauskas. Atstovavimas Lietuvai JAV Vakarų pakrantėje“ pristatymas universiteto bendruomenei.

    Susitikimo metu dalyvaus knygos autorius, prof. Juozas Skirius, diplomatijos istorijos tyrinėtoja Asta Petraitytė Briedienė. Diskusiją moderuos V. Adamkaus bibliotekos vadovas Arūnas Antanaitis. Diskusijos metu atsiminimais apie V. Čekanauską dalinsis į Lietuvą atvykusios jo dukros Daiva Navarette, Rita Žukas ir Vida Bruožis. Pristatoma knyga suteikia galimybę iš arčiau pažvelgti garbės konsulo vykdytus darbus bei susidaryti platesnį vaizdą apie Lietuvos diplomatinės tarnybos ir Užsienio reikalų ministerijos veiklą.

    Vytauto Čekanausko dukros yra aktyvios lietuviškos bendruomenės veikėjos, kurios įsteigė Lietuvos Respublikos Garbės generalinio konsulo Vytauto Čekanausko atminimui įamžinti skirtą stipendiją. Susitikimo metu V. Čekanausko stipendijos valdytojos įteiks net 3 stipendijas VDU Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto studentams. Kaip pabrėžia renginio organizatorė, PMDF prodekanė Aistė Žemaitytė, šiltas ir ilgalaikis bendradarbiavimas su konsulo palikuonėmis išpildo gražų Vytauto Čekanausko darbų tęstinumą – remti jaunus talentingus žmones, kurie aktyviai prisideda prie Lietuvos vystymosi ir puoselėja patriotizmą bei skatina jaunąją kartą siekti aukštų tikslų. Stipendijos įteikiamos jauniems talentams, kurie pasižymi ne tik aukštais akademiniais pasiekimais, bet ir plačiomis socialinėmis bei pilietinėmis veiklomis