• balandžio
  • 13
  • 2022
  • Seminaras, skirtas VDU profesorių Alfred Erich Senn ir Alfred Senn atminimui

    Balandžio 12 dieną, Prezidento Valdo Adamkaus bibliotekoje-muziejuje vyko seminaras skirtas VDU Profesorių A.E.Senn ir A.Senn atiminimui.

    Tą dieną, Vytauto Didžiojo universiteto garbės daktarui, garsiam JAV ir Lietuvos istorikui prof. Alfredui Erichui Sennui balandžio 12 d. būtų sukakę  90.

    Ta proga seminare buvo prisimintas ir A.E.Senn tėvas – filologas, kalbininkas ir poliglotas Alfredas Sennas, prieškariu atvykęs į Kauną iš Šveicarijos, čia sukūręs šeimą su lietuve Marija Vedlugaite ir tapęs VDU profesoriumi. Apie šių dviejų iškilių asmenybių kūrybinį palikimą, apie jų indėlį į mokslą kalbės istorikai, prisiminimais dalinosi A.E. Senn bičiuliai ir mokiniai.

    Renginyje dalyvavo profesoriaus A.E. Senn dukra Ann Senn su šeima, universiteto bendruomenė, diskusijose kalbėjo ir savo atsiminimais apie A.E.Senn pamokas dalinosi istorikai prof. Egidijus Aleksandravičius, dr. Kastytis Antanaitis, prof. Alfonsas Eidintas, taip pat žurnalistai Birutė Garbaravičienė, Audrius Siaurusiavičius, Auksė Balčytienė, lingvistė prof. Ineta Dabašinskienė.

    Renginyje buvo eksponuojamos A.E. Senn fotoportretai, kurių autorius Gintaras Balčytis.