• rugpjūčio
  • 28
  • 2021
  • Paroda apie Kanados baltiečių istoriją

    Rugpjūčio 26 d. Prezidento Valdo Adamkaus bibliotekoje-muziejuje buvo paminėta 30 metų Lietuvos ir Kanados diplomatinių santykių atkūrimo sukaktis. Ta proga įvyko parodos „Sharing Our Stories“ („Dalijamės savo istorijomis“) pristatymas. Parodą rengė Kanados lietuvių muziejus-archyvas.

    Joje, per asmeninius žmonių patyrimus pasakojama Kanados baltiečių – estų, latvių ir lietuvių – istorija. Prisimenamas pasitraukimas iš gimtų kraštų II Pasaulinio karo pabaigoje, įsikūrimas ir gyvenimas Kanadoje, siekis išlaikyti savo kultūrą ir tradicijas.

    Renginio dalyviai galėjo apžiūrėti ir dokumento kopiją, kuriuo Kanados vyriausybė paskelbė pripažįstanti Lietuvos valstybės atkūrimą.

    Renginyje dalyvavo Kanados ambasados skyriaus Vilniuje vadovas Richard David Martin, VDU Rektorius prof. Juozas Augutis, Lietuvos ir Kanados prekybos rūmų Prezidentas Rimas Čuplinkas, istorikas Giedrius Janauskas. Savo atsiminimais pasidalino ir parodą komentavo prof. Milda Danytė.

    Prezidento Valdo Adamkaus bibliotekoje-muziejuje paroda veiks iki rugsėjo 17 dienos, ją apžiūrėti galima darbo dienomis nuo 10 iki 16 valandos arba iš anksto sutartu laiku.Renginį organizavo Kanados Ambasada Vilniuje ir Prezidento Valdo Adamkaus biblioteka-muziejus.