• rugsėjo
  • 6
  • 2018
  • Lietuvos skautų šimtmečio paroda

    Minėdami Lietuvos skautų gyvavimo šimtmetį, Lietuvos skautai šalies visuomenei pristato keliaujančią parodą „Lietuvos skautai dalinasi šimtmečio akimirkomis“. Parodos pristatymas vyks rugsėjo 20 d. 18 val Prezidento Valdo Adamkaus bibliotekoje-muziejuje. 

    Tai jau antrasis parodos apsilankymas Kaune – gegužės mėnesį ji buvo eksponuojama Kauno apskrities viešosios bibliotekos erdvėse. Ji taip pat aplankė Marijampolę Šakius, Plungę, Vilnių, Rumšiškes ir Šiaulius.
    Parodos stendai dešimtmečiais apžvelgia skautybės raidą Lietuvoje ir išeivijoje 1918–2018 m. laikotarpyje. Dešimtyje istorijas pasakojančių stendų atskleidžiama kaip per 100 gyvavimo metų skautai Lietuvoje ugdė pilietiškumą, puoselėjo skautiškas vertybes, formavo visapusiškai išsilavinusius jaunuolius.
    Kauno mieste veikia net 6 įvairaus amžiaus skautų draugovės, taip pat aktyviai veikia jūrų skautai, kurių yra kiek daugiau nei 200. Iš viso Kauno krašte skautauja daugiau nei 500 jaunų žmonių ir savanorių.
    Kiekvienas užsukęs turės galimybę daugiau sužinoti apie Lietuvos skautų istoriją. Parodoje apžvelgiama skautavimo pradžia, jos plėtra ir atėjimas į Lietuvą, lingvistinis indėlis mūsų kalboje, kaip per šimtą metų nenutrūko šio pasaulinio judėjimo veikla. Dešimtyje istorijas pasakojančių stendų atskleidžiama kaip per 100 gyvavimo metų skautai Lietuvoje ugdė pilietiškumą, puoselėjo skautiškas vertybes, taip pat apžvelgiami visi dešimtmečiai ir svarbiausi įvykiai, kuriais galime didžiuotis. Vaizdinės medžiagos archyvai specialiai rinkti parodai, kai kurios nuotraukos daugelį metų buvo saugomos ar slepiamos. Pateikiami dešimtmečio atspindžiai paįvairinti įdomiais faktais apie skautus Lietuvoje ir užsienyje.

    Parodą kuruoja Lietuvos skautija http://www.skautai.lt