• sausio
  • 20
  • 2015
  • Valdas Adamkus apdovanotas už nuopelnus Lietuvos sportui

    Prezidentas Valdas Adamkus buvo pagerbtas 2015 sausio 19 d. vykusiuose Lietuvos sporto apdovanojimuose. V. Adamkus buvo apdovanotas už nuopelnus Lietuvos sportui.  Lietuvos Kūno kultūros ir sporto  departamento, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto ir Lietuvos sporto žurnalistų federacijos rengti apdovanojimuose išrinkti geriausi 2014 m. Lietuvos sportininkai ir labiausiai nusipelnę žmonės. 

    Valdas Adamkus pagerbtas už nuopelnus Lietuvos sportui. “Tai tikrasis sporto žmogus. Neturėjome jokių ginčų dėl šios nominacijos, nes išgirdus jo vardą sutiko visi, kad jis – verčiausias“, – sakė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

    V.Adamkui atėjus atsiimti apdovanojimo salėje susirinkę žmonės atsistojo ir plojo.

    „Šiandieną turime visą eilę puikių sportininkų. Pritrūktų ir dovanų jiems visiems. Iš sportininko reikalaujama daug. Sakyčiau, kad jo dvasinis nusistatymas – pats reikšmingiausias, nes jis pareikalauja daugiausia darbo, pasiryžimo ir pergalės pasiekimo. Naudodamasis proga noriu kreiptis į valstybės vadovus, savivaldybių vadovybes, kad šios atkreiptų ypatingą dėmesį į jaunimą. Laikas į mūsų mokslo ir švietimo sistemą sugrąžinti sportą. Reikia sudaryti sąlygas sportininkams ruoštis“, – sakė V.Adamkus.

    Parengta pagal lrytas.lt, nuotraukos M. Kulbio.