• balandžio
  • 25
  • 2014
  • Prezidentinėje bibliotekoje įvyks istorikų studentų konferencija

    2014 m.  gegužės 7 dieną Prezidento Valdo Adamkaus bibliotekoje-muziejuje vyks II-oji tarpuniversitetinė studentų istorikų konferencija LIETUVOS ISTORIJOS PERSPEKTYVOS: STUDENTŲ MOKSLINIAI TYRINĖJIMAI skirta lietuviškos spaudos atgavimo (1904-05-07) 110-ioms metinėms. Konferenciją organizuoja VDU istorijos studentų draugija. Pranešimus vertins dėstytojų komisija, kuri ne tik išrinks ir paskelbs geriausių pranešimų autorius, bet ir patars prelegentams, kaip jie galėtų patobulinti savo kursinius ar baigiamuosius darbus.

    Draugišką ir jaukią atmosferą konferencijoje kuria ne tik geranoriškai nusiteikusių dėstytojų komisija, Prezidento Valdo Adamkaus biblioteka-muziejus, kuris antrus metus suteikia patalpas konferencijai, bet ir studentai, kurie patys dalyvauja konferencijos organizavime. Tad tai ko gero daugiausiai organizatorių turinti konferencija.

    Pernai komisija džiaugėsi labai aktyviais trečiakursiais, kurie šiemet jau rengia baigiamuosius bakalauro darbus. Šiemet facebook‘o istorikų  bendruomenėje šių metų trečiakursiams buvo mestas iššūkis parungtyniauti su pirmos konferencijos prelegentais. Todėl būsimoje konferencijoje bus įdomu stebėti ir „kartų kovą“.

    Pranešimų temos svyruoja nuo LDK laikotarpiui iki XX a. pirmajai pusei skirtų tyrinėjimų. Bus pristatomi pranešimai apie vaiką ir vaikystę XVIII a., populiariąją religiją XVI-XVII a., Lietuvių inteligentijos laikyseną „Tarybų valdžios“ atžvilgiu 1919 m., darbininkių socialinės apsaugos ir diskriminacijos problemų atspindžius 1921-1940 m. bei kitomis temomis. Trys geriausi pranešimai bus publikuojami VDU studentų darbų leidinyje „Laikas ir žodis“.

    Konferencijoje laukiami visi VDU bendruomenės nariai ir jų draugai.

    Konferencijos programą galite parsisiųsti čia.