• birželio
  • 28
  • 2013
  • Prezidentinėje bibliotekoje vyksta Lietuvių-baltarusių kalbų ir kultūrų vasaros mokykla

    Vytauto Didžiojo universiteto istorijos studentu draugija, Humanitarinių mokslų fakulteto Istorijos katedra ir Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės institutas organizuota Lietuvių -baltarusių kalbų ir kultūrų vasaros mokyklą. Atvykę studentai iš Polocko valstybinio universiteto mokysis lietuvių kalbos, o VDU studentai baltarusių. Dėstytojai iš Baltarusijos ir Lietuvos skaitys paskaitas apie abiejų šalių istorijos ir kultūros problemas, ieškos bendrumų bei skirtumų.

    Visi norintys yra kviečiami dalyvauti paskaitose ir diskusijose, kurios vyks svetingoje ir jaukioje Prezidento Valdo Adamkaus bibliotekoje muziejuje. Taip pat abiejų šalių studentai yra kviečiami prisijungti prie kasdien numatomų ekskursijų po Kauną. Bus pasakojama apie baltarusių veiklą tarpukario Kaune, vyks pasivaikščiojimai po jaukųjį Žaliakalnį, aplankomi muziejai, senamiestis. Paskaitose ir ekskursijose laukiami visi norintys pažinti ir padiskutuoti VDU bendruomenės nariai.

     Prezidento Valdo Adamkaus bibliotekoje –muziejuje vyksiančios paskaitos

    Liepos 1 d. 17:00 – 18:30 paskaita; лекция Lietuviškasis ir baltarusiškasis nacionalizmai XIX ir XX amžių sandūroje, Литовский и белорусский национализмы на стыке XIX и XX веков (Ihar Melnikau)

    Liepos 2 d. 12:30 – 13:30 paskaita; лекция Homo sovieticus raida Lietuvoje ir Baltarusijoje; Homo sovieticus в Литве и Беларуси (Ihar Melnikau, Giedrius Janauskas)

    Liepos 5 d. 14:00 – 15:30 paskaita; лекция Etnokultūriniai procesai Lietuvos ir Baltarusijos pasieniuose; Современные этнокультурные процессы на белорусско-литовском пограничье (Nikolaj Bezpamiatnych, Vaida Kamuntavičienė)

    16:00-17:30 Baltarusijos sociologės Tatjanos Boguš paskaita (paskaitos pavadinimas bus patikslintas)

    Liepos 10 d. 14:00 – 15:30 paskaita; лекция Baltarusių tautinė mažuma Lietuvoje (Tomasz Błaszczak)

    Nuotraukos iš paskaitų. Nuotraukų autorius – A. Antanaitis