• sausio
  • 9
  • 2013
  • Prezidentas Valdas Adamkus susitiko su Čilės ambasadoriumi J. A. Salazar Sparks

    Sausio 9 dieną, Prezidentas Valdas Adamkus susitiko su Lietuvoje viešėjusiu Čilės ambasadoriumi Juan Arturo Salazar Sparks. Susitikime taip pat dalyvavo Čilės garbės konsulas Lietuvoje Rimtautas Vizgirda. Pokalbio metu buvo aptariami dvišaliai Čilės ir Lietuvos bendradarbiavimo klausimai, kultūros, politikos ir verslo santykių stiprinimo galimybės.

    J.A. Salazar Sparks norėjo susitikti su V. Adamkumi po oficialaus priėmimo Lietuvos Respublikos Prezidentūroje, kurio metu Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė skiriamuosius ambasadoriaus raštus.

    Diplomatas J.A Salazar darbą Užsienio reikalų ministerijoje pradėjo 1969 m., nuo to laiko jis buvo du kartus buvo paskirtas Čilės ambasadoriumi Buenos Airėse (Argentinoje), taip pat Australijoje, Naujojoje Zelandijoje, Europos Sąjungoje, Belgijoje ir Liuksemburge.  Šiuo metu J.A Salazar yra Čilės ambasadorius Kopenhagoje (Danijoje).

    J.A Salazar yra ne tik ilgametę patirtį turintis kompetentingas diplomatas, jo gyvenimo aprašyme sutinkami įrašai liudijantys apie jo akademinę veiklą, kaip dėstytojo ir knygų autoriaus. Ambasadorius yra įgijęs viešojo administravimo ir politikos mokslų magistro laipsnį.

    J.A Salazar yra dirbęs ir privačiame sektoriuje. Jis įkūrė ir vadovavo politines konsultacijas teikiančiai įmonei (ang. “JYS Political Consultants & Associates”). J.A Salazar dirbęs Čilės elektros energijos tiekimo bendrovės valdybos direktoriumi, Čilės Ramiojo vandenyno fondo direktoriumi.

    Informaciniai šaltiniai:

    http://prezidente.lt/lt/spaudos_centras_392/pranesimai_spaudai/prezidente_prieme_ciles_ambasadoriaus_skiriamuosius_rastus.html

    http://chileabroad.gov.cl/dinamarca/en/sobre-la-embajada/quienes-somos/embajador/

    Nuotraukos autorė:

    Boženos Bagonaitienė